lördag 24 april 2010

vecka 15 och 16

Vad har hänt de senaste veckorna på AWARE-programmet? Här kommer lite bilder på något av vad vi gjort... Ålsta folkhögskola bjöd oss på musikal som visades i Medborgarhuset, Ånge. Här sitter några förväntansfulla elever och väntar på att showen ska börja.

I kursen Svenska A har vi tittat närmare på myter och motiv i litteraturen. Rebecca och Matilda i AWARE 1, redovisar Bakubafolkets skapelsemyt.

Viktor redogör för en kinesisk skapelsemyt. Han fick ta det på "svenska" trots att han själv föredrar värmländska ;)


Denna grupp, bestående av Magda, Emelie, Kim och Pelle ville låte klassen ta del av Zululufolkets skapelsemyt genom alla sinnen. På bilden ser vi Kim och Pelle rita på tavlan, samtidigt som Emelie illustrerar myten med sitt kroppsspråk.


Robert eller Geten, som vi alla kallar honom av någon outgrundlig anledning, berättar för några klasskamrater om sin skapelsemyt. Elina lyssnar.




Förutom att hålla på med myter har vi även haft uppsatsskrivning. Eleverna har läst boken Hon går genom tavlan ut ur bilden som handlar om utanförskap och mobbing och fick sedan skriva en uppsats på samma tema. Här är det Sofie som skriver.




Eleverna skulle i sin uppsats ta avstamp i ett valfritt avsnitt ur boken. Kristoffer letar efter det avsnitt han vill använda sig av.












Längst fram i datasalen ser vi Melinda och Christoffer som skriver.
Många kloka ord och reflektioner blev skrivna denna fredagseftermiddag.! Till veckan fortsätter kursen! Det ser i alla fall jag fram emot...och visst gör ni det också, kära AWARE 1:or??? ;D //Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar